Din gastronomia Transilvaniei
Pulpă de pui cu prune şi ceapă la cuptor/Kemencés csirkecombok szilvával meg hagymával/Hühnerfleisch mit Pflaumen und Zwiebeln im Ofen.
Înainte să strâmbaţi din nas, vă reamintesc că este o veche reţetă medievală cu iz dulce acrişor, uşor de preparat.
Se iau câteva pulpe de pui ( ciocănele ) se crestează, într-un bol se face o marinată din paprika ( boia de ardei dulce şi puţin iute), piper, sare, cimbru şi ulei în care se freacă bine pulpele. Se curăţă vreo patru cepe le tai în două şi le tăvăleşti într-o tavă . Peste ele se aruncă vreo zece prune rupte în două pentru a scoate sâmburele ( se poate folosi şi prune uscate, chiar şi afumate ). Apoi încerci să faci loc printre ele pentru a aşeza pulpele şi torni un pahar mic de apă ( dacă te lasă inima poţi turna vin roşu sau bere ).Şi pentru că demult am părăsit evul mediu, putem să acoperim tava cu o folie de aluminiu punând tava în cuptorul încins la 180 grade.După 30 minute îndepărtezi folia şi laşi să se rumenească după preferinţă.
Na, Poftă bună ! Jó étvágyat ! Guten appetit !
sursa,
Gastronomicus Transylvanicum
https://web.facebook.com/GastronomicusTransylvanicum/?_rdc=1&_rdr