tudorduică-transsylvanica.ro

26 aprilie 1902: S–a înființat Temesvári FC/Football Club Timișoara

26 aprilie 1902: S–a înființat Temesvári FC/Football Club Timișoara. Peste câțiva ani se va transforma în Clubul Atletic Timișoara, primul club de fotbal din Banat(pe atunci în Austro-Ungaria) și unul dintre primele de pe teritoriul actual al României.

Clubul a fost condus de Dr. Adalbert Mesko- președinte, Rudolf Trinksz – vice-președinte și ing. Victor Covaci. În 1913, câștigă Campionatul Districtual Timișoara cu următoarea echipă: Drexler – Löbl, Soma, Scholmanski, Aichiger, Rausberger – Franz, Bauer, Weinberger, Molnár II, Molnár I.

Primul meci intercluburi avea să aibă loc la 20 august 1902, pe terenul de la Pădurea Verde, în fața a aproximativ 100 spectatori: Football Club Timișoara – Reuniunea de Sport Lugoj 2-3 (0-2). Clubul Reuniunea de Sport Lugoj a luat naștere chiar în acea lună.

Cea mai mare performanță din istoria clubului este finala Cupei României, ediția 1937-1938 (când echipa evolua în Divizia B), din păcate pierdută în fața Rapidului cu scorul de 3-2. Finala a avut loc pe stadionul „Giulești” la 19.06.1938 fiind urmărită de 7000 de spectatori.

Foto,
Kinizsi Temesvár(Chinezul Timișoara)-Tatabánya, 1 Iunie 1914

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte