tudorduică-transsylvanica.ro

Azi, despre Transilvania „care nu mai există” de la 1 Decembrie 1918

Azi, despre Transilvania „care nu mai există” de la 1 Decembrie 1918, cum ne spunea „celebrul istoric” Mircea Dogaru.

http://www.meeburg.de/menu-ro.html

 
Nu mai există nici Ţinutul Secuiesc, nici Ţara Făgăraşului, nici Ţara Maramureşului, nici Ţara Moţilor, nici Ţara Călatei, nici Ţara Haţegului, nici Banatul, nici Bucovina, nici Ţara Muscelului, nici Dobrogea, nici Oltenia de sub Munte, nici Ținutul de Sus sau de Jos al Moldovei, nici Basarabia, nici Bugeacul, nici Sătmarul, nici Ţara Bârsei, nici Ţinutul Jienilor, nici Ţara Năsăudului, nici Pământul Crăiesc, nici Țara Vrancei, nici măcar Ilfovul nu mai există !!!
 
Există doar nişte „români verzi” care se chinuie, de vreo 99 de ani, să transforme toată ţara într-un imens Teleorman…
 
Ce e mai grav, au şi reuşit parţial şi, din păcate, ceea ce e impregnat în minţile a milioane de români, în zeci de ani de reușite mankurtizări, este foarte greu de contracarat cu argumente logice…
 
Iată un exemplu, din sutele existente, care confirmă ceea ce spuneam mai sus.
 
Beia, în dialectul săsesc Mebrich, Męburχ, Mebriχ, în germană Meeburg, Mehburg, Mähdorf, în maghiară Homoródbene, Szászbene, Szászbénye, este un sat în partea de nord a județului Brașov, în Podișul Hârtibaciului/Hortobágy-medence/Harbach-Hochebene.
Aparține de comuna Cața, în germană: Katzendorf, în maghiară: Kaca.
 
Biserica fortificată, construită în prima formă în secolul al XIV-lea (navă, cor, absidă poligonală), a fost fortificată în anii 1493 și 1504-1506, când a fost supraînălțată cu un drum de strajă și a fost înconjurată de o incintă cu 3 turnuri (parțial demantelată).
 
Are un valoros altar poliptic, cu legenda Sf. Ursula, atribuit, verosimil, lui Johannes Stoss (1513).
 
În 1910, satul era înfloritor şi prosper, un exemplu de respect între etnii și confesiuni…
 
Din cei 957 locuitori, 493 erau saşi, 194 români, 146 ţigani, 90 maghiari și 34 sârbi.
 
Un sat transilvănean prin excelenţă, tot ce urăşte mai mult un „român verde”, marca Dogaru, Tănasă, Diaconu, Funar, Tușa…
 
În 2002, ca urmare a înţeleptei politici duse de statul român, satul mai avea 378 de locuitori, din care 254 români, 86 ţigani, 29 maghiari şi 9 saşi.
În situaţia asta se află peste 150 de sate din Transilvania şi Banat…
 
Probabil că are dreptate Dogaru, ideea e să nu mai existăm, în curând…
 
Țara are nevoie de propagandiști ai istoriei, nu de istorici onești.

Comments

  1. Nagy Benedek - decembrie 21, 2017 @ 8:30 am

    Dacă nici această poltică – dusă consecvent de un secol, indiferent de regimurile politice, și peste războaie – nu se consideră drept GENOCID premeditat, atunci ce anume și ce altceva ? Este drept că asemenea procedee de exterminare ale unor comunități, zone, sau regiuni, mai lentă, sau violentă au fost comise în Europa Centrală și de Est, din Baltica până în Caucaz, și de la Volga până în Kosovo și Bosnia, în vâltoarea nebuniei naționalismelor exclusivuste, de factură fascistă și comunist-internaționalistă..Antecedente și modele au fost destule: din Franța sec. XIX, din SUA, din coloniile britanice, belgiene, și din Rusia Țaristă. O asemenea Europă, fățarnică, duplicitară, cu holocaustul german pe deasupra, mai merită să existe ???

    Reply

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte