tudorduică-transsylvanica.ro

Cine o plantat primul prun în Ardeal ?

Văd că mulți „mioritici”, ca și prea mulți „panonici”, au o adevărată obsesie cu cine a fost primul în Ardeal. Este o teribilă competiție de eterne frustrări, complexe de inferioritate, aroganțe și fudulii reciproce…

Acești indivizi au impresia, că o ipotetică vechime sau continuitate te face, habar nu am cum, superior altora  teoretic mai tineri pe firmamentul istoriei.

Noi suntem urmașii dacilor și romanilor, vituperează carpato-danubiano-ponticii !!! No și ??? Vă ajută asta să aveți un salar mai bun???

Noi am venit primii în Ardeal, iar voi ați venit după 1100-1200, perorează vajnicii huno-sciți !!! Extraordinar !!! Și ??? O să vă crească PIB-ul brusc fiindcă ați fost primii???

Mie personal, mi se rupe de vechimea unora sau altora prin Ardeal, dar mă deranjează că, din 1944 încoace, ne dispar sașii, evreii, ungurii, greco-catolicii, armenii, secuii, sârbii, slovacii și rutenii, românii și aromânii…

Asta e o mare problemă, nu cine a venit, când și de unde în Transilvania. Să lăsăm pe cei de specialitate, să rezolve această problemă complet neesențială azi, pentru oamenii normali…

 

Iar noi, ardelenii, să ne vedem de viitor. Dacă vrem să mai avem unul…

P.S.

Cine o plantat primul prun în Ardeal ?

 

Comments

 1. Mihai Traian - ianuarie 9, 2018 @ 2:02 pm

  Ceea ce spuneti aici este perfect adevarat,dar cum putem face ca atat panonicii,poticco daco-geti. Si ugrofinici sa-si asume acest adevar si sa ne vedem de treaba,fara ura,fara dusmanii,fara suspiciuni.

  Reply
  • Bodor János - ianuarie 10, 2018 @ 1:00 am

   Cum? E foarte simplu: respectându-ne reciproc.!

   Reply
 2. Bálin Árpád - ianuarie 9, 2018 @ 2:51 pm

  Cele mai urgente probleme de rezolvat sunt cele actuale, de fiecare zii si cele de viitor-apropiat si de departe. Din pacate , cu aceste probleme nu se ocupa lumea . Trecutul nu se mai poate intoarce sau rejucat, eventual se poate comenta dupa placa tuturora, insa prezentul e cel mai important si viitorul apropiat.Dar cei care ar trebui sa rezolve aceste probleme COMUNE, aleg varianta personala, si ramane numai o reclama viata omeniiri sau al unui popor sau tara.

  Reply
 3. Zsolt - ianuarie 10, 2018 @ 12:09 am

  Nu e important cine a plantat primul prun în Ardeal, ci cine a făcut primul țuică!

  Reply
  • Deus Vult - ianuarie 17, 2018 @ 3:11 pm

   ..sau palinca, Zsoltikam.

   Reply

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte