tudorduică-transsylvanica.ro

Despre încredere și respect

Va trebui să ne respectăm și să ne acceptăm mai mult unii pe alţii, mult mai mult decât am făcut-o în ultimii ani. Fără a încerca a ne impune unii altora, ceea ce credem noi că e bine și corect…

Încearcă, pentru început, să fii un bun ardelean, bănăţean, dobrogean, oltean sau moldovean, ca să poţi fi cu adevărat un bun român.

Nu cred că un drapel pe perete te face mai bun român, mai mult decât  simțul civic, etica, un sistem curat de valori, respectul față de cei din jur, asumarea unei adevărate responsabilității față de satul, orașul, regiunea, țara unde trăiești, exact în această ordine și nu alta…

Acceptaţi deasemenea comunităţile etnice și religioase, în toată diversitatea lor, fiindcă fără ele, am fi mult mai săraci spiritual şi cultural.

Încercaţi să-i înţelegeţi mai bine şi nu mai faceţi pe stăpânii cu ei…Lăsaţi-i să-şi iubească patriile lor restrînse, pentru ca apoi, să ne dea nouă tuturor, precum și țării noastre comune, înzecit înapoi !!!

Şi ei sunt ai noştri şi ar fi păcat să mai ratăm iar momente istorice, aşa cum le-am ratat cu saşii, şvabii, evreii, armenii sau românii greco-catolici.

România a sărăcit în primul rând din cauza conducătorilor, România asta omogenizată şi centralizată, nu mai are ce să ne ofere…

Slăbiți chingile şi aveţi încredere în oameni, în cetăţenii români, indiferent că ei se numesc Ioan, Johann, János sau Ivan…

Lăsaţi-ne să fim mândri de istoria noastră, de tradiţiile noastre şi să nu vă fie frică dacă eu mă declar ardelean român, exact cum Laci e ardelean ungur, iar Klaus e un sas transilvănean…Prin asta nu suntem mai puţin cetățeni români, dimpotrivă.

Solidaritatea comunităților etnice sau regionale, se obţine prin respect reciproc şi nu prin impunere din partea celor majoritari.

cluj-napoca-by-night

http://www.ambo.ro/ro/contact/cluj-napoca.html

 

 

tduica / decembrie 6, 2015 / Autonomie, Istorie Transilvania, Regionalism

Comments

 1. Flaviu Lupu - iunie 6, 2017 @ 5:27 pm

  Uite ca am dat peste asta pagina despre Despre încredere și respect , cautand despre maramu.
  Acum ce sa zic ca faci treaba super. iti recomand
  sa vizitezi si pagina web http://cazare-maramures.net un site despre tara maramuresului.
  Numa bine

  Reply

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte