tudorduică-transsylvanica.ro

România, încotro ?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

Ne construim o istorie falsificată, protocronistă, ne căutăm origini biologice pure, de parcă am fi urmașii lui Adolf, afișăm o falsă aroganță, care ascunde în spate o nesiguranță a identității.

Ceea ce a făcut regimul comunist cu mintea oamenilor, a lăsat urme adânci…Iar ultimii 25 de ani de pseudo-democrație, au pus bomboana pe coliva acestui popor.

Fără educație, fără bani, fără identitate puternică, cu o istorie voit nesigură( deși ea este foarte clară și chiar frumoasă și interesantă, dacă vrei s-o cunoști cu adevărat, dar aceasta trebuie căutată ceva mai aproape, nu pe vremea dacilor și pelasgilor), cu o lipsă totală de respect pentru moștenirea lăsată de străbuni, cu milioane de români în diaspora, cu 25% din tineri semianalfabeți, cu o subcultură mass-media înfiorătoare, despre ce viitor să mai vorbim ????

 

Dacă ai curajul să spui aceste adevăruri, îți sar în cârcă nenumărați dinăia „mândri că suntem români”, care își bazează așa zisul patriotism pe o premiză falsă din start și anume ura față de tot ce nu este românesc !!! Un patriot adevărat nu poate să urască toate celelalte componente ale națiunii sale, fiindcă fără acestea România de azi, ar fi fost mult diferită. Și mă tem că nu în bine…

Ce ne-au oferit dacii în plus, față de ce ne-au oferit sau ne oferă maghiarii, secuii, sașii, șvabii, evreii, armenii, turcii, grecii, sârbii, rutenii, slovacii, carașovenii, italienii, lipovenii, huțulii ??? De ce sunt atât de importanți niște oameni, despre care nu știm mare lucru și care au lăsat puține urme( nici de acelea nu ne prea pasă, noroc cu oameni devotați, care mai salvează situația), pentru unii din noi ?

a3

 

 

 

 

 

 

 

Cum pot eu, în 2015, să mă raportez mai degrabă la culturi de acum 2000 sau 3000 de ani, când am la îndemână o istorie vie, care a creat un patrimoniu inestimabil ?

Ce e mai important, o ipotetică legătură de sânge, că de altceva nu poate fi vorba, (să nu-mi veniți cu opinci și căciuli moștenite de la daci după 2000 de ani), sau legăturile stabilite de 800-900 de ani, cu oamenii cu care împărțim bucuriile și necazurile de zi cu zi ?

a23

tduica / decembrie 7, 2015 / Regionalism

Comments

  1. Marian Uram - februarie 19, 2016 @ 9:05 pm

    De la ardelean la transilvănist, drumul trece prin Cluj.

    Reply

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte