tudorduică-transsylvanica.ro

Clădirea primăriei din Bedő, în românește Bedeu din comitatul Hajdú-Bihar, Ungaria

Clădirea primăriei din Bedő, în românește Bedeu din comitatul Hajdú-Bihar(Bihor), Ungaria, cum ieşi din România, pe la Borş, pe scurtătura spre Debreţin.

Pur şi simplu respect, pentru originea majoritar românească a locuitorilor localităţii, între 50 și 55% români. Şi nu este un caz singular. Greu de priceput pentru patrioţii din gură…

Ai noştri fac pe ei de frica steagului secuiesc… Băi frate, da’ steagul Moldovei pe Cetatea Neamţului e voie ? Vrei să faci din maghiari şi secui cetăţeni care să respecte ţara în care trăiesc, este foarte frumos în teorie. Practica ne omoară…

Ce respect pot avea ei, când noi românii ne batem joc de ţara în care trăim !!! În anii 1970, când a fost o perioadă de normalitate, atâta cât se putea în comunism, toţi ungurii erau mândri de Transilvania şi România.

Cei din Ungaria veneau aici să cumpere mâncare, beutură, până şi cuie !!!

Faceţi din România o ţară prosperă şi normală, descentralizată şi autonomă financiar. Lăsaţi ungurii, secuii şi saşii să îşi iubească patria numită Transilvania, fiindcă ei sunt ardeleni în primul rând şi veţi vedea că brusc vor respecta şi vor simţi mândrie că fac parte din România.

 

La fel cu toţi românii, lăsaţi-i să îşi regăsească identităţile locale şi regionale !!! Lăsaţi-i să-şi iubească originile şi tradiţiile, ca să poată apoi să îşi respecte şi iubi patria !!! Faceţi din maghiari şi germani şi sârbi şi romi parteneri, nu supuşi şi veţi avea cei mai loiali cetăţeni români !!!

tduica / noiembrie 27, 2017 / Autonomie, Regionalism, Relații interetnice, Transilvania

Comments

 1. Ferencz istvan - noiembrie 28, 2017 @ 5:54 pm

  Dacā cade dintrodatā pacea interetnicā peste România, atunci politicienii noştri corupți nu o sā aibā temā de scandal cu ce sā-şi mascheze porcāriile!
  Mā refer la toți, indiferent de etnie sau partid!

  Reply
  • tduica - noiembrie 28, 2017 @ 8:06 pm

   corect !!!

   Reply
   • Busu’ - noiembrie 29, 2017 @ 10:27 am

    Adevăr grăieşti prietene! Din păcate. Şi eu mă tem că ăsta e adevărul, toţi de acolo din Casa Poporului au aceeaşi grijă: să ne ţină preocupaţi cu certuri şi polemici inutile, că aşa trebuie sa fim noi toţi, cu un văl peste ochi..să nu vedem cum îşi fac ei mendrele în Parlament, pe ascuns, noaptea ca hoţii. Şi apoi dezbatem la nesfârşit „a cui o fost Adealu şi a cui îi amu?”, doar că la sfârşitul dicuţiilor tot noi rămânem cu un sfert din salariu, că băieţii au scos taxe noi peste noapte…iar noi am muşcat momeala iar 🙁

    Reply

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte